Ortoprotetica - Bd. Constructorilor, nr.20A, IPROMET, parter, Bucuresti, sector 6

Gonartroza – impact social substantial

download

Gonartroza  este o boala cronica, degenerativa, care apare cand cartilajul articular care acopera capetele femurului si ale tibiei se subtieaza, aducand  cele doua suprafete osoase in contact. Afectiunea este mai frecventa la vartsa a III-a  si la persoanele supraponderale, insa apare si la tineri, in special in cazul celor implicati in activitati fizice intense sau in cazul unor leziuni ale genunchiului anterioare. Gonartroza este o afectiune care poate limita activitatile zilnice si implica administrarea unor cantitati mari de analgezice, afectand milioane de oameni in intreaga lume.

Durerea in gonartroza

Deteriorarea cartlajului in articulatia tibiofemurala determina aparitia durerii intense si a rigiditatii articulare. Durerea ii face pe pacientii care sufera de gonartroza sa adopte in voluntar pozitii incorecte. Acestea, pe termen lung, pot avea un efect negativ asupra intregului sistem musculo- scheletal.
Abordarea conservatoare, prin tratament ortotic, poate fi o alternativa viabila. Chiar si in cazurile in care interventia chirurgicala este inevitabila, poate oferi pacientului o perioada de reducere a simptomatologiei dureroase si a necesitatii administrarii medicatiei antiinflamatorii.

Solutii imediate pentru gonartroza

orteza de genunchi pentru gonartrozaOrthoservice a creat Ortho -A, o orteză de genunchi destinată îmbunatățirii vieții unui număr crescut de pacienți care se confruntă cu durere și disconfort articular. Materialele revoluționare și design-ul minimalist fac din OA o orteză extrem de ușor de utilizat chiar și de către pacienții vârstnici. Ortoprotetica este distribuitor al Orthoservice AG – Elvetia din anul 2002, putandu-va furniza in acest moment orteza de care aveti nevoie pentru gonartroza.

In cazul unei gonartroze unicompartimentale, orteza de genunchi Ortho- A folosește presiuni specifice pentru a ajuta realinierea articulară. In acest fel creste separarea dintre condilul femural și cel tibial creând „virtual” spațiu, ocupat anterior de cartilaj. Cu mai putină încărcare pe zona compromisă (laterală sau medială), durerea și disconfortul articular sunt considerabil reduse. Pacienții isi pot relua astfel activitățile zilnice.

Orteza de genunchi este realizata dintr-o combinatie de materiale care se armonizeaza perfect: aluminiu si termoplastic. Astfel este foarte usoara si rezistenta in acelasi timp, facilitand realinierea articulara si reducerea durerii.
Flexia si extensia pot fi limitate prin reglarea ortezei, in functie de indicatiile medicale.
Ortho – A este extrem de usor de fixat. Sistemele de prindere se regleaza initial, orteza putand fi data jos fara a pierde reglajele respective.

Indicatii :

– Gonartroze moderate
– Ingrijirea postoperatorie in afectiunile    cartilajului sau meniscului

Cum comanzi orteza pentru gonartroza

Ortho – A poate fi comandata direct pe site-ul www.ortoprotetica.ro  sau la sediile Ortoprotetica.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *