Ortoprotetica - Bd. Constructorilor, nr.20A, IPROMET, parter, Bucuresti, sector 6

Ce incaltaminte ortopedica alegi pentru copilul tau?

Portrait of happy kids outdoor looking at camera

O pereche de incaltaminte ortopedica are caracteristici diferite fata de cea obisnuita, specifice afectiunii pentru care aceasta a fost gandita. Ceea ce este insa foarte important de diferentiat este produsul la comanda fata de cel de serie. Deoarce pentru noi este esential ca pacientii sa fie informati, sa cunoasca si sa inteleaga diferentele nu doar intre produse ci si intre preturile lor, mi-am propus ca in acest articol  sa abordez acest subiect.

Cand copilului dumneavoastra medicul specialist ii recomanda incalatminte ortopedica, este important sa stiti ca desi ambele variante sunt dispozitive medicale, fiecare are avantaje si dezavantaje.

Incaltaminte ortopedica fabricata la comanda

Acest tip de incaltaminte ortopedica este in primul rand individualizat. Nu doar afectiunea sta la baza personalizarii ci si caracteristicile morfologice si functionale ale piciorului. Fiind un produs lucrat manual, intregul proces de fabricare poate dura mai mult. Plecand de la masuratorile efectuate de tehnicianul ortoprotezist, fiecare pereche este confectionata pe un calapod ales si modificat in functie de caracteristicile fiecarui pacient in parte. Croirea si apoi restul etapelor sunt de asemenea in concodanta cu necesitatile clientului.

incaltaminte ortopedica la comanda
incaltaminte ortopedica la comanda

Avantaje:

– este un produs individualizat 100%

– se tine cont de fiecare detaliu legat de afectiunea careia i se adreseaza si, desi sunt poate pacienti cu acelasi diagnostic, incalmaintea se adapteaza nevoilor individuale

– una dintre componentele cele mai importante ale incaltamintei ortopedice este orteza plantara interna – talonetul. Daca acesta este individualizat si executat pe mulaj, atunci rezultatul este net superior.

– desi modelele sunt limitate la 5-6 variante, culorile pot fi alese in functie de preferinte din mostrele existente, fara costuri suplimentare.

Dezavantaje:

– in functie de perioada, termenul de executie poate fi mai lung

– pretul in general este mai mare, lucru caracteristic produselor la comanda

Incaltamintea ortopedica de serie

Desi caracteristicile tehnice fac din produsul final un dispozitiv medical, acest tip de incaltaminte ortopedica este fabricat in serie. Avantajul timpului de livrare si al pretului sunt evidente in cele mai multe cazuri. Insa componenta de individualizare lipseste. Desi tehnicianul ortoprotezist va masura piciorul pacientului si va analiza cu atentie nevoile medicale, acest lucru in general este facut in scopul de a stabili doar masura potrivita de incaltam

incaltaminte ortopedica de serie
incaltaminte ortopedica de serie

inte. Partea interna a incaltamintei ortopedice, sustinatorul plantar, este singurul care, in unele situatii, poate fi individualizat. Despre personalizarea ortezelor de picior puteti citi aici 

Avantaje:

– pretul mai redus

– pot fi achizitionate pe loc

– nu sunt foarte diferite ca aspect de incaltamintea obisnuita

Dezavantaje;

– nu pot tine cont de gradul diferit de afectare al fiecarui pacient

– desi modelele si culorile sunt variate ele nu se individualizeaza

– desi in cazul in care interiorul permite, sustinatorul poate fi individualizat, aceasta este singura adaptare posibila. Facuta cu seriozitate, cu o orteza pe mulaj,la randul ei genereaza costuri suplimentare.

Ce tip de incaltaminte ortopedica ar trebui sa aleg?

Desi medicul specialist este cel care recomanda purtarea unei perechi de incaltaminte ortopedica, in general nu specifica care varianta:  la comanda sau de serie. De aceea de cele mai multe ori acest lucru ramane la latitudinea dumneavoatsra, a parintilor. Alegerea este in general bazata atat pe pret cat si pe termenul de executie.  Pentru a obtine insa cele mai bune rezultate este esential sa discutati aceste aspecte cu specialistul ortezist. In functie de gravitatea si tipul diagnosticului el poate face cu siguranta o recomandare fata de cea mai buna varianta pentru care sa optati. Este foarte important insa sa solicitati aceste informatii, indiferent de unde alegeti sa procurati dispozitivul.

In situatia in care solicitati informatii despre produs telefonic, nu va limitati la pret si timpul de livrare. Solicitati informatii detaliate, astfel incat in final sa alegeti cea mai buna varianta pentru copilul dumneavoastra!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *