Ortoprotetica - Bd. Constructorilor, nr.20A, IPROMET, parter, Bucuresti, sector 6

Ciorapi pentru piciorul diabetic, moft sau necesitate?

ciorapi pentru piciorul diabetic
ciorapi pentru piciorul diabetic

Purtarea unor ciorapi pentru piciorul diabetic de catre pacientii cu astfel de complicatii, s-a dovedit a fi extrem de utila. Alegerea unor ciorapi nu ar trebui sa fie intamplatoare. Soseta potrivita poate face diferenta intre pastrarea starii de sanatate a piciorului si aparitia unor complicatii nedorite

De ce sunt atat de speciali niste ciorapi pentru piciorul diabetic?

In primul rand o pereche de ciorapi pentru piciorul diabetic nu are cusaturi. Existenta acestora in cazul sosetelor normale, favorizeaza frecarea si aparitia leziunilor pielii. Aceste microleziuni, in contextul lipsei sensibilitatii caracteristice piciorului diabetic, se pot complica, transformandu-se in ulceratii. Puteti evita aceste complicatii tocmai prin alegerea ciorapilor pentru piciorul diabetic.

Ciorapii speciali pentru piciorul diabetic nu au elastic in partea superioara, astfel incat nu strang si nu lasa urme pe piele. Cum piciorul diabetic este caracterizat de tulburari circulatorii, presiunea exrcitata de o soseta normala este contraindicata.

Ce materiale sunt utilizate?

Fibrele din care sunt realizati ciorapii pentru piciorul diabetic sunt special selectate pentru a mentine strea de sanatate a piciorului dumneavoastra! In functie de fiecare tip de soseta in parte, sunt realizate combinatii de Bumbac, Fibre de argint, Elastan, Nylon, Crabyon care:

  • sunt extrem de fine
  • permit piciorului sa respire
  • absorb foarte bine umiditatea
  • previn aparitia mirosurilor neplacute
  • au proprietati antibacteriene
  • sustin procesul de vindecare

Cum ajuta soseta procesul de vindecare?

Sunt 2 tipuri de fibre special concepute cu rol antibacterian. Crabyon este o fibra complet noua, care utilizeaza chitina din structura carapacei de crab cu proprietati antibacteriene demonstrate. un alt tip de fibra este cea cu ioni de argint care inhiba inflamatia si sustine procesul de vindecare prin reducerea bacteriilor si a mirosurilor neplacute.

Cat costa ciorapii speciali pentru piciorul diabetic?

Desi costurile unor astfel de sosete este mai ridicat decat cele obisnuite, trebuie avute in vedere caracteristicile lor si beneficiile asupra piciorului diabetic de la preventie la facilitarea vindecarii in cazurile severe. Preturile variaza in functie de complexitatea ciorapilor, de la 34 de RON pt modelele mai simple la 63 RON pentru cei cu Fibre de argint sau 89 de RON pentru cei care au in componenta Crabyon.

Ulceratiile piciorului diabetic care treneaza si se agraveaza sunt responsabile de majoritatea amputatiilor in cazul pacientilor diabetici. Alaturi de o rutina zilnica de ingrijire a piciorului, incaltaminte potrivita si orteze de picior corespunzatoare, ciorapii speciali contribuie semnificativ la mentinerea si imbunatatirea starii de sanatate pentru pacientii cu picior diabetic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *