Ortoprotetica - Bd. Constructorilor, nr.20A, IPROMET, parter, Bucuresti, sector 6

Proteza de san, optiune post mastectomie

resizeProteza de san externa poate reprezenta o sursa de incredere dupa mastectomie, desi imaginea de sine ar trebui sa tina mai putin de felul in care aratam. Chiar si in situatia fericita a acceptarii aspectului fizic diferit si a vindecarii sufletesti, proteza de san este o optiune valoroasa nu doar din punct de vedere estetic dar si pentru prevenirea dezechilibrelor musculare.

De ce este speciala o proteza de san externa?

Avantajele utilizarii protezelor de san sunt incontestabile si multiple, incepand de la cel mai evident, aspectul estetic. Orice femeie operata la san isi doreste ca atunci cand partenerul, copiii, nepoții, prietenii o imbratiseaza sa se simta sigura. Vrea poate sa aiba  in orice moment increderea ca transmite  o senzatie placuta celor cu care interactioneaza. De aceea specialistii ABC Breast Care dezvolta de multi ani, cu extrema atentie si cunostinte solide despre nevoile femeilor afectate de cancer, produse care nu prezinta nici o diferenta vizibila fata de sanul natural. Protezele de san ABC Breast Care, partiale sau totale au o delicatete specifica oferind senzatia naturala fiecarei miscari sau atingeri. In procesul de fabricatie sunt utilizate numai materii prime excelente. Datorita prelucrarii speciale, proteza de san transmite o senzatie delicata, catifelata pe pielea pacientelor.

Ce rol are o proteza de san din silicon in prevenirea dezechilibrelor posturale?

Un alt argument pentru a utiliza proteza de san il reprezinta pastrarea unui aliniament corporal corect. In urma interventiei chirurgicale unilaterale, tinand cont de greutatea pierduta a unui san natural, se pot produce dezechilibre posturale. Acest lucru este compensat de purtarea unei proteze de san. Initial s-a mers pe recomandarea medicala de a inlocui practic greutatea sanului pierdut. Ulterior, analizand nevoile pacientelor, beneficiare directe ale acestor dispozitive medicale, s-a trecut la utilizarea unor materiale mai usoare. Acestea asigura o greutate cat mai redusa protezei de san si astfel, maxim de confort doamnelor.

Massageform Super Soft
Massageform

Prin ce se diferentiaza  o proteza de san din gama de confort?

Daca vorbim despre o proteza de san din gama de top,  vom constata si alte beneficii ale utilizarii protezelor. Partea posterioara a protezei Massage Form, cea care vine in contact cu pielea , are o structura tridimensionala. Aceasta asigura pielii un efect de masaj important pentru imbunatatirea circulatiei locale, mai ales in cazul pacientelor cu limfedem. O alta gama, Diamond, printr-o structura similara permite o circulatie a aerului.  Impiedica astfel practic cresterea importanta a temperaturii locale si acumularea excesiva de transpiratie.

Sutien Special
Sutien special

Alegerea sutienului – special sau obisnuit?

Chiar si cea mai performanta proteza de san, partiala sau totala, se aseaza perfect numai daca sutienul se potriveste bine. Sigur ca domanele sunt extrem de creative si nevoia le-a impins dealungul timpului sa adapteze lenjeria nevoilor speciale.  Insa acum sunt disponibile impreuna cu proteza si sutiene special concepute. Intrebarea ar fi de ce sa aleg in astfel de sutien? Pe langa buzunarul special creat pentru a sustine proteza astfel incat aceasta sa nu alunece, siguranta, materialele si forma sunt esentiale. Pentru a evita presiunea suplimentară, sutienele speciale nu au de regula tije laterale si nici clipsuri. Ele au o elasticitate minunata, sunt confortabile si placute pe piele. Tin cont, in functie de model, de diferite nevoi cu care pacientele se confrunta, de formele diferite ale corpului. Sunt adaptate tipurilor de activitate si stilului vestimentar variat pe care doamnele il pot avea.

Cu cine te sfatuiesti cand alegi o proteza de san?

Contactul direct dintre o consultanta in protezare si o domana operata la san in vederea alegerii protezei este esential. Fiecare femeie este diferita. Fiecare femeie este speciala. Fiecare femeie are un corp unic si preferinte individuale. De aceea alegerea unei proteze nu se face eficient printr-o comanda pe internet ci sub atenta indrumare a unui consilier care sa indrume profesionist pacienta. Acorda-ti timpul necesar pentru probarea unei proteze de san si a sutienului special. Adreseaza intrebarile necesare, si asteapta explicatiile specialistei. Aleage din gama larga de produse solutia potrivita nevoilor tale!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *